Cuma, Mayıs 04, 2012

Pastırma Yapımı

Pastırma yapımı için gerekli malzemeler 
bir kilo biftek
birkase tuz, 
ağır bir taş 
ve bıçak,hazır pastırma çemeni bulamazsanız söylediğim malzemelerden kendiniz yapabilirsiniz.
bardak çemen bir tatlı kaşığı kimyon ,
bir çay kaşığı karabiber ,
az miktar pul biber,
altı diş sarımsak,
bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
bir çay  kaşığı kırmızı gıda boyası 
aldığı kadar su.Öncelikle eti yassı şekle sokarız ve üzerine ağır taşı koyup kanı çekilene dek bekletiriz.Bu sürede biz çemeni yapalım bir kase alalım içine dövülmüş sarımsağı çemeni ,gıda boyası ,kimyon ,karabiber.pulbiber,katalım suyu yavaş yavaş ekleyelim taki kolay karışır bir kıvama gelene dek ayrıca akışkan olmaması gerekiyor ,kıvamın iyi ayarlanması gerekiyor ukıvamı umuşak fakat akışkan değil tuzu normal olması lazım.şimdi suyu çekilmiş etimize gelelim kasede ki tuzla tuzlamadan önce eti muhtelif yerlerden bıçakla delelim ki tuzu her tarafına geçebilsingüzelce her tarafını tuzlayalım üzerine tekrar ağırlık koyalım tuzu çekmiş olan eti çemenle bulayıp bir kanca yardımı ile asalım kurusun

Kısa süreli yemek tarifleri


yemek yapmaya vaktiniz yok mu?
canınız yemek yapmak istemiyor mu?
bu durum da küçük aperatifler yapabilirsiniz<
şimdi size hem beğeneceğiniz hemde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz tarifler vermek istiyorum.

1.Süslü ekmek dilimleri
malzemeler;
alaşehir ekmeği
süzme yoğurt
domates
yeşil soğan(beyazı yok)
karabiber
tuz
İnce ince dilimlenmiş ekmeklerimizi üzerine bol miktarda süzme yoğurt sürelim,domatesleri ince ince yuvarlak bir şekilde doğruyalım,yoğurt sürülmüş ekmeğin üstüne dizelim.Daha sonra üzerine ince doğranmış yeşil soğanı serpelim.bol bol karabiber ve tuz ilave edelim.tarifimiz servise hazırdır.Sıcak günlerde güzel gider.

2.Ekmek pizzaları
malzemeler;
2 adet somun ekmek
1 adet sucuk
1 kase kaşar peyniri(eskimiş olmasın)
1 adet sivri biber
3 adet domates
1 kaşık salça
bir tutam kekik
1 kaşık sıvı yağ
Somun ekmekleri ikiye bölüp yassı bir bir şekilde ikiye ayıralım. Bir kaşık salça,ince doğranmış 3 adet domates ve 1 kaşık sıvı yağı bir kapta kaıştıralım.İçine bir tutam tuz ve bir tutam kekiği ekleyelim.Bu sosu ekmeklerimizin  üzerine sürelim.İnce doğranmış sucuğu,ince doğranmış sivri biberi,rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.fırın tepsisini alıp fırıının üst kısmına koyalım.200 derecede 10 dk kadar pişirmeye bırakalım.pizzamız 10 dk sonra servise hazır afiyet olsun.

Elmalı Poğaça


 Malzeme: Hamuru için:
250 gr margarin veya tereyağı,
3 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı yoğurt,
2 paket kabartma tozu,
2 yumurta,
aldığı kadar un.
1 çorba kaşığı tarçın,
4 elma (kabuğu soyulup rendelenmiş),
1 bardak fındık veya ceviz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Tarif:
Oda sıcaklığında yumuşamış yağ, yumurta, yoğurt, pudra şekeri ve kabartma tozunu bir yoğurma kabında karıştırın. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru üstü örtülü olarak 1 saat buzdolabında bekletin.
İçi için rendelenmiş elmaları bir tencereye koyun. Şekeri de ekleyerek 2 dakika kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
Buzdolabında beklettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde açarak yuvarlak şekil verin. Ortasına elmalı içten 1 tatlı kaşığı koyun ve poğaça biçiminde kapatın. 170 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.