Unutulmuş lezzetler arasında yer alan Yozgat Usulü Yarma Kavurması hem yapımı kolay hem de lezzetiyle insana mutluluk veriyor
Malzemeler
- 1 kase haşlanmış yarma (dövme )
- 2 adet kuru soğan
- Tuz
- Yarım kaşık tereyağ ve 6 kaşık zeytin yağ
Tarifin Yapılışı
- Daha önce tuzlu suda haşlayıp buzluya kattığım yarmalı kullandım daha pratik oluyor sizde hazırlayıp el altında bulundurabilisiniz.
- Bir tavaya küp küp doğranmış soğanları alıyoruz tuzunu arzuya göre ekliyoruz tavada soğan suyunu çekene kadar çeviriyoruz sonra zeytin yağını katıp soğan pembeleşsene dek kavuşuyoruz
- Soğan pembeleştikten sonra tereyağını ekleyip biraz kızardıktan sonra yarmayı ekliyoruz kapağı kapatıp arasıra karıştırarak lezzetin birbirine geçmesini bekliyoruz tadıp ocağı kapatıyoruz
Bu yemeği tek başına ayranla tüketebilirsiniz Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder