Cuma, Mayıs 04, 2012

Pastırma Yapımı

Pastırma yapımı için gerekli malzemeler 
bir kilo biftek
birkase tuz, 
ağır bir taş 
ve bıçak,hazır pastırma çemeni bulamazsanız söylediğim malzemelerden kendiniz yapabilirsiniz.
bardak çemen bir tatlı kaşığı kimyon ,
bir çay kaşığı karabiber ,
az miktar pul biber,
altı diş sarımsak,
bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
bir çay  kaşığı kırmızı gıda boyası 
aldığı kadar su.Öncelikle eti yassı şekle sokarız ve üzerine ağır taşı koyup kanı çekilene dek bekletiriz.Bu sürede biz çemeni yapalım bir kase alalım içine dövülmüş sarımsağı çemeni ,gıda boyası ,kimyon ,karabiber.pulbiber,katalım suyu yavaş yavaş ekleyelim taki kolay karışır bir kıvama gelene dek ayrıca akışkan olmaması gerekiyor ,kıvamın iyi ayarlanması gerekiyor ukıvamı umuşak fakat akışkan değil tuzu normal olması lazım.şimdi suyu çekilmiş etimize gelelim kasede ki tuzla tuzlamadan önce eti muhtelif yerlerden bıçakla delelim ki tuzu her tarafına geçebilsingüzelce her tarafını tuzlayalım üzerine tekrar ağırlık koyalım tuzu çekmiş olan eti çemenle bulayıp bir kanca yardımı ile asalım kurusun

Hiç yorum yok: