Malzeme: Hamuru için:
250 gr margarin veya tereyağı,
3 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı yoğurt,
2 paket kabartma tozu,
2 yumurta,
aldığı kadar un.
1 çorba kaşığı tarçın,
4 elma (kabuğu soyulup rendelenmiş),
1 bardak fındık veya ceviz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Tarif:3 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı yoğurt,
2 paket kabartma tozu,
2 yumurta,
aldığı kadar un.
1 çorba kaşığı tarçın,
4 elma (kabuğu soyulup rendelenmiş),
1 bardak fındık veya ceviz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Oda sıcaklığında yumuşamış yağ, yumurta, yoğurt, pudra şekeri ve kabartma tozunu bir yoğurma kabında karıştırın. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru üstü örtülü olarak 1 saat buzdolabında bekletin.
İçi için rendelenmiş elmaları bir tencereye koyun. Şekeri de ekleyerek 2 dakika kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
Buzdolabında beklettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde açarak yuvarlak şekil verin. Ortasına elmalı içten 1 tatlı kaşığı koyun ve poğaça biçiminde kapatın. 170 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder