Cuma, Mayıs 04, 2012

Elmalı Poğaça


 Malzeme: Hamuru için:
250 gr margarin veya tereyağı,
3 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı yoğurt,
2 paket kabartma tozu,
2 yumurta,
aldığı kadar un.
1 çorba kaşığı tarçın,
4 elma (kabuğu soyulup rendelenmiş),
1 bardak fındık veya ceviz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Tarif:
Oda sıcaklığında yumuşamış yağ, yumurta, yoğurt, pudra şekeri ve kabartma tozunu bir yoğurma kabında karıştırın. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru üstü örtülü olarak 1 saat buzdolabında bekletin.
İçi için rendelenmiş elmaları bir tencereye koyun. Şekeri de ekleyerek 2 dakika kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
Buzdolabında beklettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde açarak yuvarlak şekil verin. Ortasına elmalı içten 1 tatlı kaşığı koyun ve poğaça biçiminde kapatın. 170 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Hiç yorum yok: