Çarşamba, Kasım 16, 2016

Vitamin Deposu Olan Altı Bitki

Hayatımızda Meyve ve sebzenin yeri yatsınamaz . Bu on meyvenin lezzetli ve sağlıklı olduğu kadar enerjimiz için ve Metebolizmanın doğru çalışmasında büyük bir rolü var . 
Sebze ve meyve günlük beslenmemizde yer alması gerekiyor 

Altın çilek:Ekşimtırak tadıyla altın çilek tam bir mineral ve vitamin deposudur . İçinde barındırdığı kalsium ve c vitamini sayesinde tam sağlık iksiri. Altın çileğin100 gramı bedenin ihtiyacı olan kalsiyum ve c vitaminini karşılar 

Domates Likopen içeren sağlığımız için en önemli gıdaları barındıran bir meyvedir hepimiz sebze olarak biliriz . Likopen cildimizin güneş tarafında korunması için tam zırh gibidir onun için domatesi tam mevsiminde tüketmek önemlidir . Domatesin içerdiği vitaminler A ,B1,B2 ,C,ve E vitaminidir . Ayrıca Lif den zengin olan domates Potasyum , folik asit , Lutein, Niasin ve Bilgin içeriğiyle vitamin hapından farkı yoktur. 

 Kuşburnu : C vitamini açısından zengin olan kuşburnu çiğ olarak değil de pişmiş olarak tüketildiğinde c vitamini tam bir iksir haline gelir onun için çayını demleyerek değilde kaynatarak tüketmek daha faydalı olacaktır . Kuşburnu reçeli iyi bir alternatiftir. Lahana : Türkiye ' de lahana çok sevilen bir sebzedir dolması kabuskası çorbası yapılır Kalorisi çok düşüktür zayıflamak için idealdir . Lahana bir C Vitamini deposudur Ama ıC vitamini piştikçe artar . Çinko eksikliği olan kişilerde lahanadan faydalanır . Lahana bol miktarda lif ve magnezyum içerir bu sayede romatizmalı olanlar diyetlerine ekleyebilir K Vitamini en çok lahanada bulunur ayrıca niasin pridoksin, riboflavin ,tiamin , sodyum , potasyum , manganez , fosfor içerir

Kabak:Kabak düşük kalorisi ile şekeri dengeler ve kalb ve akciğer için faydalıdır .İçerisinde barındırdığı magnezyum kemik sağlığı için faydalı . Mineral açısından zengin potastum  , çinko, demir , fosfor , ve C vitamini .Pehrizi olanlar bol bol kullanmalı .

Kırmızı Biber : C,K,P Vitamini ve Beta-Koroten içeriğiyle bir ecza deposudur .Sindirim ve romatizmada faydalı iken kalb ve cilt hastalıklarına tetikleyici olabilir muhatapları dikkat etmesi gerekir .

Alıntı kaynak bilinmiyor

Cuma, Mayıs 06, 2016

Kaşarlı Patatesli Harika Bir Omlet

Büyük Diyet Programlarına Gerek Yok

Günümüzde sağlıksız gıdalar yiyerek aşırı kilolar alarak hastalanan insanlarımız bir çok hastalığa yakalanıyor .Ayrıca zayıflama konusunda  da bir çok tuzağa düşüyor yanlış ilaçlar sonucu hayatlarını kaybediyorlar
Televizyondaki doktorlar tarafından anlatılan gıdalar da zarar verebilir gıda kişiye özel olmalı . Mesela  metabolizması yavaş çalışan bir kişiye 2 litre su zarar verebilir midesine dokunabilir . Kişiler yemek konusunu kendine göre ayarlamalı . Halkımız bilinçli olması gerekiyor .
Peygamber Efendimiz (s.a.v) dediği gibi .''Biz acıkmadan yemek yemeyen bir kavimiz . Yemek yediğimizde doymadan kalkarız .
kaynak:    Şemsi Sarp